Apie vaikų konferenciją 2021

2021 m. birželio 1 dieną įvyks jau tradiciniu tapęs renginys – vaikų konferencija „Lietuvos vaikų balsas“, skirta paminėti Tarptautinei vaikų gynimo dienai, primenant visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises, taip kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę.

Šią konferenciją jau penktus metus iš eilės organizuoja Mykolo Romerio universiteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto Vaiko teisių apsaugos magistrantūros studijų programos dėstytojai. Kiekvienais metais, konferencijoje dalyvauja didžiulis būrys moksleivių ir jų mokytojų iš visos Lietuvos. Tad ir šiemet nuspręsta kurti inovatyvias tradicijas ir erdvę prasmingam mokslo, švietimo įstaigų ir visuomenės bendradarbiavimui.

Konferencijos “Lietuvos vaikų balsas” tikslas – suteikti vaikams galimybes atstovauti savo interesus ir praktiškai realizuoti Jungtinių tautų vaiko teisių konvencijos 12 straipsnį, kur numatyta, kad „vaikui, sugebančiam suformuluoti savo pažiūras, garantuojama teisė laisvai jas reikšti visais su juo susijusiais klausimais“. Kitas konvencijos straipsnis įtvirtina vaiko teisę reikšti savo nuomonę jam priimtinais būdais, todėl konferencijoje įvairaus amžiaus vaikai, nuo ikimokyklinukų iki gimnazistų, kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis – savo pranešimais ir piešiniais atkreipia suaugusiųjų, ypač politikų, dėmesį, išreikšdami, ką jie mąsto, kaip jie mato aplinkinį pasaulį, kuo gyvena, kas jiems rūpi, kas kelia nerimą.

“Lietuvos vaikų balsas” – tai vaikų pranešimų ir piešinių konkursai, kurių tema yra skelbiama iš anksto. Pranešimų konkurse gali dalyvauti vaikai iš visos Lietuvos nuo 6 iki 18 metų, o piešinių konkurse – nuo 3 iki 18 metų. Šiemet konferencijos „Lietuvos vaikų balsas“ vaikų pranešimų ir piešinių konkursų tema –„Vaikų Žemė“ („Jeigu šita žemė kam priklauso, tai pirmiausia, žinoma, vaikams” (Justinas Marcinkevičius)). Norintys dalyvauti vaikai savo pranešimus ir priešinius gali atsiųsti el. paštu lietuvosvaikubalsas@mruni.eu iki gegužės 17 d.

Pranešimų konkursui pateikti darbai bus vertinami 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 klasių amžiaus grupėse, piešinių konkursui pateikti darbai vertinami 3-5, 6-8, 9-11, 12-14, 15-18 metų amžiaus grupėse. Nuotolinės konferencijos metu (birželio 1 dieną) konkursų laureatai iš įvairiausių Lietuvos miestų ir rajonų skaitys savo pranešimus, bus demonstruojami jų piešiniai, skelbiami ir apdovanojami konkurso nugalėtojai.

2020 m. renginio įrašą galite peržiūrėti : Youtube kanale čia; Facebook paskyroje čia

Su organizatoriais galima susisiekti paštu lietuvosvaikubalsas@mruni.eu